ورود |عضويت
شنبه 01 دی ماه 1403

Module Border Module Border
   

وضعیت کشاورزی شهرستان نطنز:

 

این شهرستان دارای 140 حلقه چاه کشاورزی است که عمدتاً در بخش امامزاده قرار دارند و حدود 360 رشته قنات که عمده این قنوات در بخش مرکزی اراضی زراعی و باغی را مشروب می سازند.

سطح زیر کشت محصولات زراعی و باغی در این شهرستان بالغ بر 12 هزار هکتار است که حدود 7500 هکتار به زراعت و 4500 هکتار به باغات اختصاص دارد که عمده سطح زیرکشت زراعت در بخش امامزاده و عمده باغات نیز در بخش مرکزی واقع شده است که از این سطوح سالیانه حدود 150 هزار تن انواع محصولات زراعی و باغی تولید و ضمن تأمین نیاز شهرستان ، مازاد آن به خارج از استان و حتی  خارج ازکشور صادر میشود.

ازجمله مهمترین محصولات زراعی این شهرستان به گندم 1400 هکتار ، جو 2000 هکتار ، صیفی جات 1300 هکتار ، ذرت 700 هکتار اشاره کرد . که از این سطوح بالغ بر 6800 تن گندم 800 تن جو ، 35000 تن صیفیجات و 15000 تن ذرت علوفه ای و دانه ای تولید که بخشی از آن در شهرستان مصرف و مابقی نیز به خارج از شهرستان صادر میشود.

مهمترین محصولات باغی این شهرستان عبارتند از :

1-   به : سطح زیرکشت این محصول بالغ بر 650 هکتار بوده که این سطح 57 % سطح زیرکشت استان و 5/12% سطح زیر کشت به کشور است از این سطح بیش از 16000 تن به برداشت می شود این مقدار 72 % تولید به استان و 17 % تولید به کشور است.

2-  انار : سطح زیرکشت این محصول بالغ بر 1300 هکتار است که عمده آن در بخش امامزاده کشت شده و بالغ بر 26000 تن انار تولید و روانه بازار میگردد کشت انار در این شهرستان از جنبه های مختلفی قابل ذکر است.

اولاً : این شهرستان از نظر سطح زیرکشت مقام دوم را در استان داراست.

ثانیاً : با توجه به اینکه اکثر باغات این شهرستان در بخش امامزاده از نوع رقم نادری است و این رقم ، صادراتی است لذا از نظر صادرات به خارج از کشور نیز قابل توجه است .بطوریکه حدود 30% از تولید این شهرستان به خارج از جمله کشور اروپایی و شرق آسیا صادر میشود و شهرستان نطنز از نظر صادرات انار در استان مقام اول را به خود اختصاص داده است.

ثالثاً : نکته بسیار مهم معرفی انار به عنوان یک محصول ارگانیک است . با توجه به اینکه در تولید این محصول هیچگونه سموم شیمیایی  مصرف نمی شود ، لذا زمینه بسیار مناسبی است تا با آموزش کشاورزان به منظور جلوگیری از مصرف انواع کودهای شیمیایی ، بتوان این محصول را به عنوان محصول شاخص شهرستان نطنز و حتی استان اصفهان و محصولی کاملاً ارگانیک به جهانیان عرضه کرد. همانطور که هم اکنون نیز به علت عدم مصرف سموم شیمیایی ، مصرف کنندگان زیادی در خارج از کشور دارد.

3-  گلابی :محصولی که با کلمه نطنز عجین شده و گلابی را با نطنز و نطنز را با گلابی می شناسند و تحفه نطنز ضرب المثل است

4-   زعفران : این محصول بیش از 170 هکتار سطح زیرکشت مقام اول را در استان به خود اختصاص داده و سالیانه حدود 700 کیلوگرم زعفران تولید و روانه بازار میشود . نکته قابل توجه و قابل ذکر کیفیت زعفران این شهرستان است.بطوریکه طبق نظر کارشناسان به علت ارتفاع این شهرستان از سطح دریا ، زعفران این شهرستان مرغوبترین زعفران در کشور است.

از دیگر محصولات باغی می توان به سطح زیرکشت محصولات گلخانه ای اشاره کرد . در این شهرستان بالغ بر 11 هکتار سطح زیرکشت محصولات گلخانه ای اعم از خیار ، گوجه ، فلفل و گل بریده و آلوئه وراء است.که مهمترین آن گلخانه گل بریده به وسعت 5000 مترمربع که مجهز به سیستم هیدروپونیک و کاملاً استاندارد و علمی احداث شده است . در مجموع بالغ بر 3000 تن صیفی و سبزی از گلخانه های این شهرستان تولید میشود.

امور دام :

از دیگر بخشهای فعال در این شهرستان که هم از نظر میزان تولید و هم از نظر اشتغالزایی ، سهم قابل توجهی را به خود اختصاص داده است . میتوان به امور دام اشاره کرد . واحدهای صنعتی و سنتی متعددی در این شهرستان مشغول فعالیت بوده که فعالیت آنها ضمن تأمین نیاز خانوارها تولید 700 تن گوشت قرمز 6800 تن گوشت مرغ ، 2800 تن تخم مرغ ، 9000 تن شیر و 45 تن عسل میباشد.

از واحدهای دامداری شاخص این شهرستان میتوان به موارد ذیل اشاره کنیم:

1-    گاوداری 2000 رأس شیری قیام واقع در رحمت آباد با ظرفیت 2000 رأس گاو شیری

2-   مرغداری تخمگذار فلاحت چیان که ظرفیت رسمی آن 180 هزار قطعه مقام دوم را در استان به خود اختصاص داده است.

3- مجتمع کشاورزی طرقرود که دارای یک  مزرعه تکثیر و پرورش 400 تنی ماهی قزل آلا است که مجهز به سیستم مدار بسته بوده و ظرفیت آن 400 تن می باشد که این واحد نیز مقام اول را در استان دارا می باشد.

4-    مزرعه مرغ مادر گوشتی به ظرفیت 103 هزار قطعه در منطقه طرقرود فعال است و این مزرعه مقام اول در استان داراست.

از دیگر موارد موجود در این شهرستان می توان به وجود استخرهای دو منظوره کشاورزی اشاره کرد که در این شهرستان بالغ بر 80 باب استخر دو منظوره عمدتاً در بخش امامزاده وجود داشته و زمینه بسیار مساعد و مناسبی برای پرورش ماهیان گوشتی وزینتی است که میتوان با توسعه آن این شهرستان و منطقه را به عنوان قطب پرورش ماهیان معرفی نماید.

نوغانداری :

یکی دیگر از شاخه های منحصر به فرد فعال بخش کشاورزی در این شهرستان است . اداره نوغان در سالهای 1328 یعنی نزدیک به 60 سال پیش در این شهرستان تأسیس شده و هم اکنون نیز این اداره استانهای اصفهان ، یزد ، کرمان و فارس را تحت پوشش خدمات خود دارد.

از نظر مکانیزاسیون این شهرستان دارای 273 دستگاه تراکتور ، 237 دستگاه سمپاش ، 228 دستگاه گاو آهن ، 60 دستگاه خرمنکوب می باشد.

از نظر صنایع لبنی در این شهرستان یک واحد کارخانه تولید فرآورده های لبنی در منطقه سرآسیاب بادرود مشغول فعالیت می باشد. یکی از اقداماتی که در سالیان اخیر با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان و فرمانداری شهرستان نطنز مورد توجه قرار گرفته ، احداث 2 مجتمع دامداری واقع در چاه قم در بخش مرکزی و مجتمع اریسمان در بخش امامزاده است که برای تعداد زیادی از متقاضیان واجد الشرایط موافقت اصولی صادر و در حال احداث و یا بهره برداری از این واحدهای دامداری میباشند.

اخیراً نیز با توجه به دستور مقام معظم رهبری و در راستای اجرای اصل 44 قانون اساسی و فعال نمودن بخش خصوصی ، پنج شرکت خدمات مهندسی مشاوره ای در این شهرستان تأسیس و در حال واگذاری پروژه های عمرانی به این شرکتها هستیم .

از دیگر اقدامات و فعالیتهای این مدیریت اجرای طرح بسیج است که بر اساس آمار موجود این شهرستان در اکثر سالها مقامهای اول یا دوم استان را از نظر حجم فعالیتهای بسیج سازندگی به خود اختصاص داده است.

 

Module Border Module Border
  نظرسنجي
نظر شما درباره پرتال مدیریت جهاد کشاورزی چیست؟

 

تعداد جوابها : 447

عالی : 73%
خوب : 2%
متوسط : 3%
ضعیف : 22%

  ارسال  
  كاربران بر خط
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 7
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 7

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 2592428
Visitors بازديد هاي امروز: 167
Visitors بازديد هاي ديروز: 144

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/10/01 پرتال مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نطنز
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا