ورود |عضويت
جمعه 31 فروردین ماه 1403

Module Border Module Border
   

جایگاه جغرافیایی :

    شهرستان نطنز با پهنه ای حدود 3 هزار و 210 کیلومترمربع  ، در شمال استان اصفهان، در 33 درجه و 32 دقیقه پهنای شمالی و 51 درجه و 56 دقیقه درازای خاوری نسبت به نیمروز گرینویچ قرار دارد و بلندی آن از سطح دریا حدود یک هزار و 372 متر است.

شهر نطنز با پهنه ای حدود 20 کیلومتر مربع، در درة خاور کرکس کوه، در مسیر راه کاشان – اردستان، قرار گرفته است.

این شهر از سوی شمال به آبادی جزن، از باختر به چیمه، از خاور به روستای نسران و از جنوب به آبادی گود رزن محدود است.

این شهرستان از سوی شمال و شمال باختری به شهرستان کاشان، از خاور و جنوب خاوری به شهرستان اردستان و از باختر و جنوب به شهرستان بُرخوارومیمه محدود است.

بلندی این شهر از سطح دریا یک هزار و 650 متر و فاصلة هوایی آن تا تهران 248 کیلومتر است.  فاصلة زمینی آن تا تهران 326، تا کاشان 74، تا اردستان 71، تا اصفهان 138، کیلومتراست.

نواحی باختری و جنوبی آن، کوهستانی و دارای آب و هوای سردسیری است، نواحی شمالی و خاوری آن، شن زار و دارای آب و هوای معتدل است.

نواحی شمال شرقی در مجاورت کویر و طوفانهای ریگ روان قرار گرفته و از این رهگذر سالیانه متحمل خسارات قابل توجهی می¬شدند. سایر قسمتهای نطنز از آفات این هیولای مهیب در امان میباشد.

البته با توجه به طرحهای جدید در مورد تثبیت ریگهای روان از جمله استفاده از مالچهای نفتی که نتیجه آن ایجاد جنگلهای مصنوعی قابل توجهی در ریگزارهای طوفان خیز منطقه باد رود بوده است، نه تنها از ایجاد طوفانهای ریگ روان و خسارات ناشی از آن جلوگیری به عمل آمده بلکه در هوای این قسمت نیز اثر قابل توجهی به جای نهاده و از گرمای جانکاه فصل تابستان آن بنحو محسوسی کاسته و از طرفی کشاورزی با درود را که با حفر چاههای عمیق روز به روز از گسترش چشمگیری برخوردار می¬شود از زیانهای حاصله از طوفانهای کویری تا حدودی مصون و محفوظ داشته است.

مهمترین کوه شهرستان نطنز، کرکس کوه است که بلندترین کوههای مرکزی ایران به شمار می¬رود. این بلندی¬ها در باختر و دشت هموار در سوی شمال و خاور قرار دارند.

این

شهرستان داراي 3 نوع آب وهواي متمايز از يكد يگر است.

1-روستاهاي غربي وجنوبي كه در اطراف كوه كركس با ارتفاع تقريبي 3895 متر قرار گرفته اند داراي آب وهواي سرد سيري با زمستان هاي فوق العاده سرد توام با برف و يخ وتابستان معتدل با آب و هواي لطيف و فرحبخش و بهار وپاييزمعتدل هستند .

2. نواحي بين كوهستان و كوير يا جلگه هايي كه به دامنه كوه ها پايان ميگيرند از بارندگي كمتري برخوردارند و داراي زمستان هاي سرد و خشك و تابستان هاي نسبتا معتدل مي باشد .

3. نواحي بادرود داراي آب و هواي بري و سخت ويژه كوير با زمستان هاي خشك وبدون برف و باران و تابستان هاي گرم وطولاني ميباشد.

آبادیهای(روستاهای)نطنز را می‌توان در پنج بخش متشکل کرد که این بخش‌ها با نهرهای مربوط، همگی آب خود را از کوه‌های کرکس بدست می‌آورند. این بخش‌ها بشرح زیر می‌باشد:

بـرز رود: از روستای معروف ابیانه آغاز و به ترتیب طره، برز، کمجان، یارند و هنجن

چیمه رود:شامل روستاهای بیدهند(بیدتند)، فریزهند(فریزند)، تکیه سادات، چیمه، ولوجرد

طرق رود :شامل روستاهای کشه، طار، یحیی آباد، طرق، مزده، نیه، ربط سنگ، رحمت آباد، حسن آباد، تاج آباد، ابیازن، میلاجرد , اسپدان، نسران

بادرود :متین آباد، فمی، ده آباد، خالدآباد، آقاعلی عباس، باد، اریسمان، خداوندآباد، قلعه گوشه

بلوک مرکزی:رود هاو نهرهای این بلوک از دو روستای اوره و تامه سرچشمه گرفته و به قصبه مرکزی وارد می‌شود و از آنجا از دو مسیر به روستاهای پایین دستی پیرامون قصبه مرکزی منتهی می‌شود. یک مسیر به سمت بادرود است شامل روستاهای جاریان، خفر، کندز، دستجرد، جزن، حل آباد و مسیر دیگر که امروزه پیوسته بهمان خیابان اصلی و قدیمی نطنز می‌باشد شامل روستاهای رهن، ,وشوشاد، افوشته، ویشته، مزیدآباد، سرشک و ریسه همچنین رودی فصلی در بخش شمالی کوه‌های کرکس جاری می‌باشد بنام «لاکژ» که روستای صالح آباد(نی نی) و مزارع لاکژ و عباس آباد و احمد آباد و همچنین کالیجان مشرب از آن می‌باشند.

بخش غربی کوه‌های کرکس دارای رودخانه‌ای بنام سٌه رود می‌باشد که شامل روستاهای:سٌه، بیدشک، دهلر، کلهرود می‌بوده که بعلت بٌعد مسافت با مرکز اداری نطنز به شهرستان میمه ضمیمه گردیده.متذکر می‌شود که رودهای منطقه نطنز همگی فصلی می‌باشند و در فصلهای غیر بارانی یا خشک می‌شوند یا به شکل نهری کم آب در می‌آیند.

Module Border Module Border
  نظرسنجي
نظر شما درباره پرتال مدیریت جهاد کشاورزی چیست؟

 

تعداد جوابها : 442

عالی : 74%
خوب : 2%
متوسط : 3%
ضعیف : 21%

  ارسال  
  كاربران بر خط
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 189
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 189

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 2426482
Visitors بازديد هاي امروز: 1468
Visitors بازديد هاي ديروز: 1722

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/01/31 پرتال مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نطنز
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا