ورود |عضويت
دوشنبه 03 دی ماه 1403

 

 

آفت کرم سیب (تخم خوار سیب)

آفتی جهانی است. در ایران آفت در تمام مناطق کشت سیب دیده می شود. علاوه بر سیب به درختانی چون بــــــــــه، گلابی، زردآلو، خرمالو، گردو، گوجه، آلو، آلوبالو، بادام و انار حمله می کند. کرم سیب در واقع تخم خوار است وبرای رسیدن به دانه از بافت میوه نیز تغذیه می کند. حمله آفت در مراحل اولیه رشد میوه باعث ریزش آن میشود.

بیولوژی:

کرم سیب زمستان را به صورت لارو کامل در داخل پیله های سفیدرنگ ضخیم می گذراند.لارو درون پیله، در بهارتبدیل به شفیره می شود و همزمان با پایان یافتن دوره گلدهی دوران شفیرگی هم به اتمام میرسد وحشرات بالغ ظاهر می شوند. حشرات بالغ از شهد گلها استفاده می کنند. این حشرات روی کاسبرگ، گلبرگ، نهنج و حتی سرشاخه ها معمولاً انفرادی(2تا3تایی) تخم می گذارند. لاروهای نسل اول از دم میوه وارد میشوند و لاروهای نسل بعد از هر جای دیگر وارد میشوند.تعدادنسل کرم سیب به دو عامل درجه حرارت و طول روشنایی روز بستگی دارد. در فارس 2-3 نسل دارد.

کنــتــرل آفت کرم ســــیب:

کاربرد فرمون کرم سیب در IPM به سه روش:

الف. پیش آگاهی : در این روش کپسول های حاوی فرمون مصنوعی در تله ها تعبیه می شوند و شب پره هایی که آماده جفت گیری هستند را شکار می نماید. این شیوه به آماربرداری دقیق و مرتب نیاز دارد. با کمک این روش تعداد دفعات سمپاشی کاهش می یابد.

ب. اختلال در جفتگیری : در این روش سطح باغ را بوسیله فرمون های مصنوعی بصورت اشباعی پوشش می دهند. در این روش پروانه های نر ازبین نرفته و تنها از جفت گیری باز می مانند.

ج. شکار انبوه : در این روش تعداد زیادی تله فرمونی بکار می رود. بدین طریق تعداد زیادی از پروانه های نــــر گرفتار می شوند(کاهش جفتگیری و تخم گذاری).

کنترل شیمیائی: معدوم نمودن سیب های آفت زده ضرورت دارد سمپاشی به موقع صورت گیرد زیرا همان طور که گفته شد چنانچه لارو داخل میوه باشد سمپاشی نتیجه بخش نیست اولین سمپاشی در نقاط معتدل پس از ریزش دو سوم گلبرگ ها صورت می گیرد که باید تمام نقاط درخت بطور دقیق سمپاشی شود سمپاشی های دوم و سوم هر یک به فاصله 30 تا 40 روز از یکدیگر باید تکرار شوند. سمومی که بکار می روند عبارتند از : دیازینون 60درصد به نسبت یک در هزار یا گوزاتیون 20 درصد به نسبت 2 در هزار یا سوپراسید بی روغن 40 درصد به نسبت 2/1 در هزار . سمپاشی زمستانه برای مبارزه با این آفت موثر است .

توصیه: زمان مبارزه با آفت براساس اطلاعیه های پیش آگاهی(معمولاً در پیک پرواز و لاروهای سنین پائین پیش از نفوذ به داخل میوه)

1)  پاک کردن و ازبین بردن پوسته های درخت (از بین بردن پناهگاه زمستانی آفت)

2) بستن گونی دور تنه درخت و بازدید مرتب آن وازبین بردن لاروهایی که جهت شفیره شدن به این محلها پناه می آورند.

3)  از بین بردن میوه های آلوده در سراسر سال.

  نظرسنجي
نظر شما درباره پرتال مدیریت جهاد کشاورزی چیست؟

 

تعداد جوابها : 447

عالی : 73%
خوب : 2%
متوسط : 3%
ضعیف : 22%

  ارسال  
  كاربران بر خط
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 5
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 5

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 2592953
Visitors بازديد هاي امروز: 43
Visitors بازديد هاي ديروز: 366

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/10/03 پرتال مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نطنز
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا