تامین نیازهای غذایی یک درخت میوه
نیازغذایی یکدرخت میوه معمولاازالگوی رشدکلی ان تبعیت میکند.دراوایل بهارنیازغذایی درخت به وسیله عناصرغذایی حاصل ازاسیمیلاسیون که درپاییزسال قبل درریشه هاوبافت های چوبی ذخیره شده اند تامین میشود. درطول فصل رشد-رشدکلی درخت نیزافزایش یافته که حداکثرآن دراوایل بهاروسپس مجددا درزمان برداشت –دراواخرتابستان واوایل پاییزمیباشد--/ بین اندامهای درخت برای مواد غذایی که درطول فصل ساخته وتبدیل شده اند رقابت وجوددارد.
وجودفعالیت متابولیکی زیاددرنوک شاخه وتوسعه چوب وبرگهاباعث میگرددکه شاخه هابه عنوان مصرف کنندهای قوی برای جذب موادغذایی به حساب آیند. این مسئله رادربسیاری ازباغهامیتوان مشاهده نمود..کاربردبیش از حد کودازته دربهاررشد رویشی راتحریک نموده وسبب میگرددکه تعداد زیادی شاخه طویل برروی درخت بوجودایدکه تااخرتابستان به رشدخودشان ادامه میدهنددرنتیجه چنین رشدرویشی زیاداندازه وکیفیت میوه کاهش میابد وممکن است ازتشکیل گل در فصل گل دهی جلوگیری به عمل ایدودراثرطولانی شدن رشدرویشی شاخه هاتشکیل گل به تاخیربیفتدبه دلیل اینکه ساخته شدن چوب درشاخه هابرای انجام فرایندلینگینی شدن lignificationبه غلظت کلسیم زیادی نیازدارد ca ترجیهادررشدرویشی به مصرف رسیده که اغلب اوقات باوقوع عوارض ناشی ازکمبود ca درمیوه ازقبیل چوب پنبه ای شدن corking همراه است . این عمل یک رقابت فعال است. همچنین بین اندامهای درخت ممکن است رقابت غیرفعال هم وجودداشته باشدبافت هایی که داری تبخیرزیادی هستندممکن است منابع غذایی بیشتری را درنتیجه انتقال مقادیرقابل ملاحظه ای ازاین عناصربه وسیله جریان تبخیردریافت کنند.میوه تبخیرکمتری نسبت به برگ دارد بنابراین قدرت رقابت غیرفعال کمتری دربرابربرگ وبافت های رویشی برای جذب عناصرغذایی مانند ca درجریان تبخیردارد. |